Mogelijkheden

Overal efficiënt en veilig met uw bestanden werken en samenwerken. Mijncloudoffice.nl maakt dit voor u mogelijk door de combinatie van Collabora Online en Nextcloud. (Lees op ‘zo werkt het’ waarom dit de perfecte producten zijn voor deze oplossing.) Hieronder geven we u de belangrijkste tips om de mogelijkheden efficiënt te benutten.

E-mail voor uw account instellen

Vergeet niet om in Nextcloud uw e-mailadres in te voeren, wat nodig is voor het aanvragen van een nieuw wachtwoord, in het geval u dat vergeten mocht zijn. U kunt het e-mailadres invoeren via het persoonlijke menu, rechtsboven.

Bestanden delen

Mijncloudoffice.nl biedt u ruime mogelijkheden om bestanden met anderen te delen:

  • bestanden of mappen direct delen met leden van de eigen groep;
  • aan personen op een andere Nextcloud-server met hun ‘federated cloud-ID’;
  • aan anderen via een directe link, met wachtwoord beveiligd, zodat ook zij kunnen lezen en eventueel bewerken.

Het is dus mogelijk om bestanden te laten bewerken met mensen die niet in uw bedrijf of organisatie werken en zelf (nog) geen LibreOffice / Collabora Online gebruiken. Zie alle informatie over delen met Nextcloud.

Meer mogelijkheden Nextcloud

Zie de Help in het persoonlijke menu, rechtsboven.

Synchroniseren met uw computer

Met een plug-in zorgt u ervoor dat mappen in mijncloudoffice.nl automatisch gesynchroniseerd worden met de eigen computer. Dus als u geen internetverbinding hebt en aan een lokale versie van het bestand werkt, wordt dat weer automatisch bijgewerkt in uw opslag op mijncloudoffice.nl.
Uiteraard zal in een bedrijf de systeembeheerder het een en ander verzorgen en begeleiden.

Collabora Online

Collabora Online biedt dezelfde uitstekende documentweergave als Collabora Office/LibreOffice. De ruime selectie basisfuncties wordt regelmatig uitgebreid.
Enkele interessante punten:

  • de statusbalk geeft belangrijke informatie over het document en toont de actieve gebruikers;
  • in de rechtermarge worden notities getoond en zijn opgenomen wijzigingen gemarkeerd;
  • niet alleen het menu en de linkermuisknop, maar ook de rechtermuisknop en sneltoetsen geven u toegang tot de vele functies.

Vrijheid om in de cloud te werken of lokaal

Met mijncloudoffice.nl bepaalt u zelf wat in de cloud doet en wat lokaal. Met LibreOffice, of de zakelijke versie Collabora Office, kunt u op de computer naar keuze werken met dezelfde documenten en mogelijkheden. Mijncloudoffice.nl is ook uitstekend te combineren met een lokaal geïnstalleerde versie van Microsoft Office.