FAQ

Snel aan de slag

 • E-mail voor uw account instellen
 • Bestanden delen
 • Meer mogelijkheden Nextcloud
 • Synchroniseren met uw computer
 • Werken in Collabora Online
 • In de cloud of lokaal werken of beiden?

Mijncloudoffice.nl biedt u ruime mogelijkheden om bestanden met anderen te delen:

 • bestanden of mappen direct delen met leden van de eigen groep;
 • aan personen op een andere Nextcloud-server met hun ‘federated cloud-ID’;
 • aan anderen via een directe link, met wachtwoord beveiligd, zodat ook zij kunnen lezen en eventueel bewerken.

Het is dus mogelijk om bestanden te laten bewerken met mensen die niet in uw bedrijf of organisatie werken en zelf (nog) geen LibreOffice / Collabora Online gebruiken. Zie alle informatie over delen met Nextcloud.

Zie de Help in het persoonlijke menu rechtsboven in Nextcloud.

Met een plug-in zorgt u ervoor dat mappen in mijncloudoffice.nl automatisch gesynchroniseerd worden met de eigen computer. Dus als u geen internetverbinding hebt en aan een lokale versie van het bestand werkt, wordt dat weer automatisch bijgewerkt in uw opslag op mijncloudoffice.nl. Uiteraard zal in een bedrijf de systeembeheerder het een en ander verzorgen en begeleiden.

Collabora Online biedt dezelfde uitstekende documentweergave als Collabora Office/LibreOffice. De ruime selectie basisfuncties wordt regelmatig uitgebreid. Enkele interessante punten:

 • de statusbalk geeft belangrijke informatie over het document en toont de actieve gebruikers;
 • in de rechtermarge worden notities getoond en zijn opgenomen wijzigingen gemarkeerd;
 • niet alleen het menu en de linkermuisknop, maar ook de rechtermuisknop en sneltoetsen geven u toegang tot de vele functies.

Met mijncloudoffice.nl bepaalt u zelf wat in de cloud doet en wat lokaal. Met LibreOffice, of de zakelijke versie Collabora Office, kunt u op de computer naar keuze werken met dezelfde documenten en mogelijkheden. Mijncloudoffice.nl is ook uitstekend te combineren met een lokaal geïnstalleerde versie van Microsoft Office.

Hoe het werkt

 • Hoe werkt mijncloudoffice.nl?
 • Wat is Collabora Online?
 • Wat betekent Nextcloud voor mij?
 • Waarom open standaarden en open source?

Overal efficiënt en veilig met uw bestanden werken en samenwerken. Mijncloudoffice.nl maakt dit voor u mogelijk door de combinatie van Collabora Online en Nextcloud, de perfecte producten voor onze oplossing!

Collabora Online is de online-versie zakelijke versie van LibreOffice. LibreOffice is de best gewaardeerde office-software voor alle typen computers en ondersteunt méér bestandsformaten dan iedere andere productiviteitssoftware! Regelmatig zijn er nieuwe versies met extra mogelijkheden en verbeteringen. LibreOffice kent een rijke geschiedenis van meer dan 20 jaar en heeft wereldwijd meer dan 120 miljoen gebruikers.

Mijncloudoffice.nl is uitstekend te combineren met het gebruik van lokaal geïnstalleerde office-pakketten. Voor zakelijk gebruik adviseren wij Collabora Office (LTS, met SLA).

Nextcloud is de veilige online werkruimte, gericht op de gebruiker en op het eigen beheer. Er zijn uitgebreide mogelijkheden voor het delen van bestanden, synchroniseren, zoeken, beveiliging, enzovoorts.

Ook Nextcloud is een top klasse opensource-product, dat u mág gebruiken. Het zal uw vrijheid om zelf te kiezen hoe en waar u werkt, en waarmee u dat doet, niet inperken, maar juist vergroten.

Met open documentstandaarden kunt u altijd zeggenschap over uw eigen documenten houden. In mijncloudoffice.nl kunt u met die standaarden al uw werk doen. Maar u gebruikt ook moeiteloos bestanden in bijvoorbeeld de Microsoft-formaten.

Mijncloudoffice.nl is gebouwd op CollaboraOffice en Nextcloud, wat zowel vrijheid als inbreng waarborgt. Opensource-software bestaat dankzij samenwerking en de inbreng van gebruikers. Voor de makers van opensource-software zijn zekerheid voor gebruikers en vrijheid basiswaarden. Met mijncloudoffice.nl bent u niet afhankelijk van software die ten koste gaat van uw vrijheid of privacy. Er wordt geen gebruik gemaakt van software van Amerikaanse bedrijven, die draait in of werkt via Amerika of onder de invloed van Amerikaanse overheidsdiensten kan vallen.

Groot of klein .. vraag nú meer informatie

We bieden mogelijkheden voor grote en kleine bedrijven, met veel of beperkte eisen. Vraag vandaag nog een demo of een offerte aan.